המתכון הזה לעוגת בננות עובר במשפחה כבר כמה וכמה שנים, ולרוב הוא יוצא דחוס וכבד ואחרי כמה ביסים כבר אי אפשר להמשיך לאכול. החלטתי לקחת את המתכון הזה כפרויקט ולנסות להקליל אותו ולגרום לו להיות טעים יותר, והנה התוצאה!
אגב, אם תיקחו את המלית הזאת ותעבירו לתבנית שקעים – יצאו לכם מאפינס בננה מעולים!
רכיבים
עבור 2 תבניות אינגליש-קייק או כ-20 מאפינס בינוניים
100 גרם חמאה רכה
180 גרם סוכר לבן
70 גרם סוכר חום כהה (הדביק)
5 גרם תמצית / מחית וניל
2 ביצים
3 בננות בשלות
מיכל יוגורט קטן לא ממותק (כ-200 מ"ל)
280 גרם קמח לבן
5 גרם סודה לשתיה
5 גרם אבקת אפייה
רבע כפית מלח
100 גרם שוקולד לבן מקורמל קצוץ (ראו טיפים של מקצוענים)
עבור 2 תבניות אינגליש-קייק או כ-20 מאפינס בינוניים
100 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר לבן
½ כוס סוכר חום כהה (הדביק)
כפית תמצית / מחית וניל
2 ביצים
3 בננות בשלות
מיכל יוגורט קטן לא ממותק (כ-200 מ"ל)
2 כוסות קמח לבן
כפית סודה לשתיה
כפית אבקת אפייה
רבע כפית מלח
חצי כוס שוקולד לבן מקורמל קצוץ (ראו טיפים של מקצוענים)
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה,שמים חמאה, סוכר, סוכר חום כהה ומחית וניל, ומערבלים במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת קרמית, אחידה ורכה.
- מגרדים את דפנות קערת המיקסר עם מרית, ומוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבול בין הוספה להוספה, עד שהן נטמעות בתערובת.
- בקערה נפרדת מנפים את הקמח ומערבבים לתוכו סודה לשתייה ואבקת אפייה ומלח.
- מוסיפים כחצי מתערובת הקמח לתוך המיקסר ומערבלים במהירות נמוכה עד שהמסה מתחילה להתאחד. עוצרים את פעולת המיקסר, ומוסיפים חצי מכמות היוגורט וממשיכים לערבל באותה צורה וחוזרים שוב אל שארית הקמח, ושארית היוגורט רק עד שהמסה מתאחדת (לא לשכוח לגרד את דפנות המיקסר בין לבין).
- קוצצים את השוקולד (אם מדובר בשוקולדצ'יפס קטנים אז אפשר לדלג על הקיצוץ), מוסיפים לבצק ומערבלים רק עד שהם מתפזרים בצורה שווה בתערובת.
- מחלקית בין 2 תבניות אינגליש-קייק משומנות קלות (או לתוך מנג'טים מנייר בתוך תבנית שקעים) עד כ-3/4 גובה התבנית.
- לאינגליש-קייק: אופים כ-35-45 דקות (יתכן ותצטרכו יותר) עד שהעוגה זהובה ועם בדיקה עם קיסם במרכז העוגה הוא יוצא יבש עם פירורים לחים. ומקררים בטמפ' החדר.
- למאפינס: אופים כ-20 דקות (תלוי בגודל התבניות שיש לכם, יתכן ותצטרכו יותר או פחות זמן) עד שהמאפינס זהובים ועם בדיקה עם קיסם במרכז הם יוצאים יבשים עם פירורים לחים. ומקררים בטמפ' החדר.
- בתאבון!
טיפים של מקצוענים
- העוגות נשמרות הכי טוב בכלי אטום עד כשבוע וחצי. המאפינס עד שבוע במצב אידאלי.
- אתם מכירים את התנור הביתי שלכם הכי טוב. אם הוא חזק ופיזור החום טוב זמן האפייה יהיה קצר יותר, אז מומלץ להישאר בסביבה ולקראת סוף זמן האפייה (שהריח מתחיל למלא את הבית, להציץ כל כמה דקות).
- שוקולד לבן מקורמל (או בשמו הרשמי "דולסי" / "שוקולד בלונדי") הוא בעצם שוקולד לבן רגיל שעובר תהליך מבוקר שבו הסוכרים שבשוקולד מתקרמלים והופכים אותו לצהבהב. בטעם, הוא דומה לשוקולד לבן, אך עמוק יותר ועם טעמים שמזכירים חמאה, ביסקוויט פתי-בר, קרמל ועוד. ניתן לרכוש שוקולד כזה מוכן ("זפיר" של חברת קליבו, "דולסי" של וולרונה או אפילו של עלית בסופר הקרוב לביתכם).
- אפשר לוותר על השוקולד הלבן המקורמל למי שלא אוהב (או אם לא הצלחתם למצוא), אבל הוא נותן עוד רובד של טעמים. אפשר להחליף אותו בשוקולדצ'יפס מריר במקום.